in

В Москва ще се появи нов вид обществен транспорт – речни трамваи (exoticholiday.bg)

През 2022-2023 г. в Москва ще се появяват електрически речни трамваи – нов вид обществен транспорт. Това нововъведение анонсира кметът на столицата Сергей Собянин, цитиран от “Интерфакс”.

“Московчани помнят този интересен воден транспорт, има много запитвания за възстановяване на речния пътнически транспорт”, заяви Собянин, цитиран от “Мослента”.

В града има 2 линии за движение на 20 речни трамвая. Градоначалникът отбеляза, че те ще бъдат постоянни рейсове. Първите маршрути ще бъдат от Киевската жп гара до “Москва Сити” в района Фили и от завода ЗИЛ до “Печатники”.

Уточнява се, че рейсовете ще работят не само лятото, но и зимата. Във връзка с това е решено да се направят удобни малки станции за пасажери.

Във всеки 22-метров трамвай ще има по 42 места, две от които за трудноподвижни граждани. В салона ще има информационни екрани и USB-портове за зареждане, безплатен Wi-Fi и отделни площадки с минипаркинги за скутери и велосипеди.

Може да се плати с банкова карта, “Тройка” или със закупуване на един билет.

Това нововъведение няма да реши много транспортни проблеми в Москва, поясни кметът на столицата, но “е много интересен нишов проект”. Електрическите трамваи ще превозват до 15-16 000 души ежедневно.

Тази публикация е създадена с нашия лесен формат за добавяне на външни връзки. Създайте своята публикация!

Докладвай

What do you think?

Уреди за вграждане – Уреди с транспортени дефекти ТЕХНОПЛАНЕТ (technoplanet.bg)

Безплатни обяви от Pazarluk.com – oбяви за имоти, работа, коли, (pazarluk.com)