Негово величество ножът: Ето го най-добрия приятел на всеки готвач

нож

Оборудването в кухнята е от съществено значение за резултата, претворен във вашите ястия

Днес всеки любител на кулинарното изкуство се радва на редица удобства у дома. И не, тук не визираме само професионалните готвачи, а всеки от нас, който обича вкусната храна.

За да се насладим на максимума от рецептите и резултата от тях, претворен в ястията, ние се нуждаем от удобства, подходящо оборудване и кухненски комплект ножове. Те несъмнено са най-добрите приятели и на аматьорите, и на специалистите в тази деликатна сфера, без която не минава и ден от живота ни.

Качествените представители дължат славата си на няколко основни критерия.

Ако инвестирате в устойчив материал, като неръждаема стомана, гарантирано е, че средствата ще бъдат напълно оправдани. Това е уредът в ръцете ви, който ще ви служи вярно години наред. Няма да забележите износване или следи от непрекъснатия контакт със сурови продукти. Със сигурност си заслужава!

Има причина стоманата да е предпочитана суровина за създаването на класни ножове. Тя се отличава с издръжливост и рядко се нуждае от заточване. Дори когато се стигне до там, не се изискват сериозни усилия и острието с лекота се възстановява в първоначалния си вид.

Удобството при рязане е ясен знак, че държите достоен помощник. Изработката е прецизна и тежестта е разпределена равномерно между дръжката и острието. Всеки път, когато го обхванете с ръката си, ще усещате пълен комфорт при употреба.

Не се и съмняваме, че това ще превърне съставките в завършен шедьовър, поднесен красиво на семейната трапеза.

Мнозина предпочитат дръжките от дърво, което също има своите плюсове.

Знайте, че когато ножът е добре наточен, той всъщност е изключително безопасен за вас. Шансът от порязване е минимален.

От там нататък, контролът зависи от вас. Следва да обърнете внимание на правилната позиция и техника на рязане.

Необходимо е стабилен захват, като палецът и показалецът държат острието на ножа от двете му страни, а останалите пръсти са около дръжката. Няма да ви е нужна дълга практика, за да започнете да действате със скоростта на професионалистите. Тя обаче не е задължителна, за да усетите удоволствието при подготовката на обяда или вечерята.

Някои съвети ще ви спестят неприятни последствия и допълнително ще съхранят ножовете ви.

Избягвайте миялната машина. Мийте ги ръчно и непременно подсушавайте старателно преди прибиране в поставката.

Стойките са особено подходящи за целта, тъй като те възпрепятстват триенето на остриетата едно в друго. Същата роля може да изпълнява и магнитната лента на стената над плота. Всичко зависи от разпределението на зоните в кухненското помещение.

При рязане използвайте дъски от дърво или пластмаса, което предпазва повърхностите.

Leave your vote

More