Защо да изберете Ауди А3 за вашата първа кола?

Ауди А3
Ауди А3

Ауди A3 е основен модел в гамата на Ауди. Днес той е част от малка група компактни автомобили сред премиум сегментацията на марката. Представен за първи път през 90-те години на миналия век, A3 влиза в продажба малко след това и до ден днешен е сред най-популярните им модели. Този автомобил не случайно е сред най-предпочитаните вече от две десетилетия. С дълъг и все още нарастващ списък от конкуренти, впечатляващата комбинация от комфорт, качество и леко шофиране на Ауди A3 го държи неизменно на върха сред любимците на начинаещи и опитни шофьори.

Има много причини да се спрете именно на Ауди A3 за първата си кола, но ние ги сведохме до 9 за вас!

1. Лесна и достъпна поддръжка:

А3 съчетава бюджетност и икономичност, като е с най-достъпни цени на части сред моделите на Ауди, без това да афектира качеството и скоростта на модела. При нужда, необходимите части за Ауди А3 ще са винаги налични и на разположение за вас!

2. Пестеливост на гориво:

Със сегашните цени на горивата, икономичността на автомобила, на който се спрете, със сигурност трябва да бъде ваш приоритет. Разходите на гориво за A3 са впечатляващо ниски. Мерки за понижаване на теглото, като използването на алуминий в конструкцията, спомагат за намаляване на разхода на гориво и вредните емисии. Заложете на 1,6L дизел, ако търсите най-пестеливия вариант.

3. Шумоизолация:

При условие, че избягвате по-големите алуминиеви джанти, купето е едно от най-малко шумните в своя клас. 1,4-литровият бензинов двигател е най-тихият от селекцията, въпреки че дизелите не изостават много. С правилната поддръжка този модел е почти безшумен.

4. Безопасност:

Има прилично количество оборудване за безопасност, включено дори и в по-старите модели, както и контрол на стабилността. Генерално, Ауди е сред първенците по безопасност, като е оценена с пет звезди на краш тестовете, което може да ви донесе необходимото спокойствие при натрупване на начален опит по пътищата.

5. Видимост:

В предната част видимостта от A3 е толкова добра, колкото можете да поискате! Отзад нещата се влошават, но има достатъчно допълнителни екстри като парктроник, които да гарантират, че броните ви ще останат невдлъбнати, когато влизате и излизате от тесни места за паркиране.

6. Удобства и екстри:

Има климатик, 16-инчови алуминиеви джанти, блутут, LED дневни светлини и круиз контрол дори и в SE оборудване от най-ниско ниво. Разполага със задни сензори за паркиране и сателитна навигация, отбелязани в списъка с допълнителни екстри.

7. Управление:

A3 е здрава и стабилна в завоите, с малко накланяне на тялото при по-резки свивания. Този модел е изключително прецизен и удобен за управление поради лекото, добре разположено тегло.

8. Комфортно шофиране:

Има голям диапазон за регулиране на волана и седалката на водача, така че няма съмнение, че ще намерите идеално удобна позиция за шофиране спрямо вашите предпочитания и размери. И така, освен че Audi A3 изглежда добре, тя ви кара да се чувствате комфортно по време на пътуване – единственият недостатък е, че има малко по-малко място на задните седалки.

9. Качество на интериора:

Интериорът на A3 е обективно една от най-силните му страни. Всичко е добре укрепено, издялано от качествени материали и изпипано до най-малкия детайл, като превключвателите. Докато конкурентите масово използват твърди пластмаси, за да запълнят пространството, интериорът на Ауди избягва това. Возенето в подобна кола може да е удоволствие за сетивата.

По време на търсене на ново превозно средство, Audi A3 често е в горната част на списъка, когато става въпрос за намиране не само на първи автомобил, но дори за семеен такъв, защото този модел ще ви донесе спокойствие, увереност при шофиране и комфорт. Audi A3 често се сравнява с Мерцедес A класа, Голф и БМВ 1, истината е, че това са добри алтернативи, но Audi A3 ги превъзхожда. Има набор от страхотни бензинови и дизелови двигатели – някои, от които се предлагат с плавни, бързо превключващи автоматични скоростни кутии и системата „Quattro“ за задвижване на четирите колела, която дава на автомобила дори повече сцепление на хлъзгави пътища.

Leave your vote

More