Кои са полезните продукти за новородено и кои да избягваме?

продукти за новородено
продукти за новородено

Появата на новородено винаги е момент на радост и очакване, а заедно с него идват и безброй нови нужди и промени. За да отговорят на изискванията на съвременните родители и техните малки деца, компаниите за бебешки продукти пускат на пазара редица модерни и високотехнологични продукти. Но при всички тези продукти на пазара може да е трудно да се разбере кои от тях са наистина необходими. Предлагаме ви преглед на най-полезните продукти за деца, които са от съществено значение за всеки нов родител.

Козметика, необходима при смяна на памперс или пелена

Когато сменяте пелените на бебето си, измийте кожата му с хладка вода, като използвате мек сапун на основата на нежни повърхностноактивни вещества. Течният сапун е по-лесен за употреба, по-хигиеничен и по-добър за кожата на бебето, затова го разредете в дланта си с вода, вместо да го нанасяте директно върху кожата му. В случай на зачервяване кремът с цинков оксид може да помогне – не забравяйте да проверите списъка със съставките и да се уверите, че цинковият оксид е наличен в козметиката за деликатна бебешка кожа. Отстранете стария крем, преди да нанесете нов, и го използвайте само при необходимост.

Мокри кърпи

Мокрите кърпички не трябва да се използват при смяна на пелените в дома поради възможността за алергии и сенсибилизация. Най-добрият избор за бебешки кърпички е да са без аромат и да съдържат омекотяващи вещества като алое вера и лайка, за да предпазят чувствителната кожа. Избягвайте кърпички с алергени като лимонен, линалол, цитронелол и евгенол. И накрая, никога не изхвърляйте мокрите кърпи в тоалетната, тъй като те могат да замърсят водните системи.

Слънцезащитен продукт

Защитете деликатната кожа на бебето си от вредните слънчеви лъчи, като използвате слънцезащитен продукт. Търсете варианти с много висок защитен фактор (50+), които използват физични филтри. Предприемането на тези прости стъпки може да ви помогне да гарантирате, че кожата на вашето бебе ще остане здрава и без увреждания от слънцето. Можете да откриете специално разработен за деликатната бебешка кожа продукти тук – https://babycrema.bg/.

Нежен измиващ продукт

Бебешкият шампоан е основен продукт за поддържане на деликатната кожа и коса на вашето бебе. От нежни почистващи средства, до естествени съставки, бебешкият шампоан гарантира, че деликатната кожа на вашето дете е подхранена, хидратирана и защитена. С подходящия бебешки шампоан можете да поддържате кожата и косата на бебето си меки, гладки и здрави.

Кои продукти да избягвате?

Когато става въпрос за грижа за новородени, е важно да знаете кои продукти да избягвате. Пяната за вана, душ-гелът, одеколони и парфюми, почистващо мляко и масажното олио могат да съдържат съставки, които могат да повлияят на хормоналната система на бебето или да бъдат алергени, сенсибилизиращи или дразнещи.

Най-добрият начин да сте сигурни, че използвате правилните продукти за вашето новородено, е да прочетете списъка със съставките, преди да закупите определен артикул. По закон всички опаковки трябва да изброяват наличните съставки в низходящ ред по отношение на концентрацията, така че следете за тях, дори да са малки и скрити. Като отделите време да прочетете списъка със съставките, можете да сте сигурни, че използвате безопасни и ефективни продукти за вашето бебе.

Като нов родител искате да сте сигурни, че новороденото ви дете получава най-добрите продукти за своето здраве и благополучие. За щастие има много полезни формули за новородени, които могат да им осигурят комфорт и безопасност. От нежна, хипоалергенна козметика, до пелени и биберони – има много неща, които могат да помогнат да направите живота на вашето бебе малко по-лесен. Инвестирайте в най-добрите продукти за вашето новородено и му осигурете грижата и защитата, от които се нуждае.

Leave your vote

More