Професионално почистване на мухъл: Мисия с приоритет за справяне с проблема

професионално-почистване
Винаги може и сами да действате при появата на мухъл, но дали скоро няма да се озовете в същата ситуация

Мухълът има неприятното свойство да се развива тихо и незабелязано у дома. В началото мирисът от неговото присъствие не се долавя. Той постепенно обхваща засегнатата площ и се разпространява, докато един ден вие се натъквате на пораженията и разбирате, че сте изправени пред сериозна война.

Наличието на влага е основният фактор, който стимулира растежа на плесените и гниенето на текстилни материали, дърво и мазилки. Водните молекули, които се задържат по тях, хранят плесените и те процъфтяват, особено ако светлината не достига до участъците. Дезинфекцията, която може да извършите в домашни условия, на практика не решава генерално проблема, а само отлага и забавя растежа на плесените.

За рисковете в здравословно отношение не е нужно да споменаваме, тъй като те се подразбират, но в допълнение – мухълът внася изключителен дискомфорт в жилището. Той може да съсипе мебели, дрехи, книги и техника. Въздухът е тежък, застоял и със специфичен, крайно неприятен аромат. Всичко това формира среда, в която не бихме могли да се чувстваме добре: нито спокойни, нито да открием нужния уют след края на натоварения си ден.

Мерките, които е препоръчително да предприемете, трябва да са комплексни. Погрижете се за източниците на влага в дома си, сведете циркулирането й до минимум, създайте предпоставки за бързо съхнене на помещенията, в които тече и се употребява вода. Следващата стъпка е да инвестирате във влагоабсорбатор, който да подобри максимално средата и да се предотврати развитието на мухъл. Следете периодично процента на влажност в стаите, за да контролирате ситуацията, доколкото тя зависи от вас.

За професионално почистване не разчитайте на себе си, а се доверете на специализирана фирма. Има няколко съществени причини за подобно решение:

  1. Бързо и качествено почистване на големи зони с мухъл.
  2. Поддържане на високо ниво на хигиена за здравето на обитателите на дома.
  3. Машинно и/или ръчно обработване на поразените повърхности.
  4. Ефективност на използваните препарати.
  5. Гарантирана безопасност за вас, използване на предпазни средства от екипа.

След цялостното отстраняване на мухъла в дома ви, проверете отново какви могат да са „пробойните“ за образуване на нов. Планирайте подобряване на средата в помещенията, като включите външна и вътрешна изолация, монтиране на климатични системи, употреба на влагоабсорбатор и всички други възможности, които съществуват на пазара и могат да ви отдалечат максимално от проблема с мухъла.

Малка кухня: 6 идеи за обзавеждане

Leave your vote

More