Малка кухня: 6 идеи за обзавеждане

малка-кухня

Няма домакиня, която да не иска просторна и функционална кухня. За съжаление, понякога обстоятелствата ни притискат и можем да използваме ограничена квадратура за помещението, в което готвим, закусваме, обядваме, вечеряме или просто четем сутришната преса. Не бива обаче да мислим, че малката площ на кухнята, може да ни лиши от най-силните ни желания.

В никакъв случай не изпадайте депресия, заради факта, че кухненското помещение е малко. Тук ще дадем някои интересни съвети, с чиято помощ ще освободите повече пространство в кухнята, и ще я направите по-уютна. По този начин ще забравите за досегашните ви проблеми.

Подредба на кухнята

Ако имате малка кухня, то можете да вградите специални модули, които ще спомогнат за правилното разположение на електроуредите, шкафовете и плотовете в помещението. По този начин си гарантирате повече свобода на движение и възможност да поставите допълнителни мебели, от сорта на маса и столове. Модулните кухни биха решили проблема с пространството.

Прибори и посуда

При по-малките кухни е желателно да закачите приборите и посудата за стените. По този начин ще си осигурите допълнително място в кухненските шкафове, което можете да използвате за най-различни неща. Така например, ще можете да складирате подправки, сосове и други важни принадлежности. Добрата новина е, че вилиците и лъжиците няма да ви пречат.

Направете кухня по поръчка

В случай, че искате кухненските мебели да паснат до последния милиметър на помещението в дома ви, то можете да се възползвате от предложенията за кухни по поръчка. За целта фирмата ще снеме размерите на бъдещата ви кухня, и ще изработи подходящата мебелировка за вас. Много хора търсят кухня по поръчка в интернет, тъй като това е едно наистина добро решение.

Декорация на кухня

Декорацията е част от интериора на кухнята. Добра практика е да се използват цветя, картини, икони и други, но при по-малките кухненски помещения, не трябва да се прекалява с декора. Една семпла картина с морски пейзаж например, би била достатъчна за постигането на добър ефект. Забравете обаче за кичозните декори, понеже те ще ви “задушат“, вместо да помогнат.

Избор на маса за кухня

Ако квадратурата ви притиска, е добре да заложите на малка масичка за двама или най-много трима човека. В този случай ще получите една своеобразна трапезария, която със сигурност ще ви носи радост. Все пак добра идея е да се отпуснете с любимия човек в уюта на кухнята ви. На пазарът се предлагат много компактни масички в различни геометрични форми за вашата цел.

Разположение на хладилника в кухнята

Обзавеждайки вашата кухня обърнете внимание на мястото на хладилника. Последният трябва да се намира в началото или края на помещението, тъй като той е по-висок от останалите електроуреди, а това има отношение не само към пространството, но и към визията на кухнята. Разбира се, съществуват и изключения, ако хладилникът се вгражда в някой от модулите.

В обобщение

Няма значение, дали ще се насочите към модулни кухни, или ще предпочетете кухни по поръчка. И в двата случая можете да разчитате на пълен комфорт в малкото ви помещение. Разбира се, ако заложите на готовите варианти, трябва да бъдете много прецизни, когато избирате размерите, защото в противен случай няма да получите желания краен резултат.

6 причини да изберем сглобяеми къщи

Leave your vote

More