Какво е SEO и как помага на бизнеса Ви?

seo-758264_1920

SEO оптимизацията като част от маркетинг микса на вашата компания или личен бранд може да бъде много мощен канал за привличане на клиенти на вашите услуги, купувачи на стоките ви, читатели на блога ви, абонати за вашите мейл бюлетини.

Трите основни направления в SEO оптимизацията

Основната цел на процеса по оптимизация на един сайт е индиректно да се постигне увеличение на трафика към него от Google чрез дейности по няколко направления:

 1. Техническа работа по сайта – първо и най-важно направление. Основата, върху която стъпва целия SEO процес. Оптимизацията на недобре работещ, бавен сайт, не би вървяла добре и не би постигнала оптималните резултати.
 2. Content стратегия и работа по съдържанието и текстовете на сайта;
 3. Работа извън сайта – изграждане на връзки и сигнали от други сайтове с цел популяризиране на домейна и увеличаване на силата и авторитета му.

От съществена важност, разбира се, е да попаднете на seo агенция с доказани постигнати добри резултати и богато портфолио от доволни клиенти. В обратния случай – наемайки съмнителна агенция с много ниски цени, но с обещан голям трафик в кратки срокове – може да останете измамени. Защо? Защото дейностите по sео са комплексни, технически и сложни, и клиента често не разбира какво точно се случва със сайта му. Той не е и длъжен да го знае – него го интересува единствено да има повече продажби – той си плаща за тази услуга.

За жалост, много seo фирми и фрийланс специалисти се възползват от това незнание на клиента. За да не останете с грешно впечатление, че този канал не работи за вас, а всъщност той да работи, но да не е бил използван професионално и правилно, подбирайте внимателно изпълнителя на услугата

Как може да разберете дали една SEO агенция реално успява да постига добри резултати?

 1. Вижте как се класира техния сайт за търсения, съдържащи SEO – например: SEO услуги. Ако са успели да класират собствения си сайт по тази най-конкурентна ключова дума за техния бранш, значи ще класират и вашия, във вашата ниша.
 2. Разгледайте сайта им. Вдъхва ли ви доверие? Тук може да се доверите дори на интуицията си. Потребителите почти винаги усещат, когато даден сайт е съмнителен. Вижте кой стои зад сайта – екипа, който ще работи и по вашия. Ако не откривате имена, лица, линкове към техни социални профили, вероятно тази информация се крие нарочно.
 3. Потърсете портфолиото им с настоящи и предишни клиенти. Ако нямат качени на сайта си тези клиенти, попитайте ги директно кои са, дали могат да представят препоръка. Ако имат публикувано портфолио, проверете как се класират другите им клиенти в техните пазарни ниши. Например, виждате че един от клиентите им е фирма за почистващи услуги в град Бургас. Потърсете в Google „почистване Бургас“ или „почистващи услуги Бургас“ и вижте на коя позиция се класира сайта.
 4. Бягайте далеч, ако ви обещаят, че сайта Ви ще се класира за най-високочестотните думи в Google за срок от 2,3 или дори 6 месеца. Също, ако ви предложат еднократна оптимизация. SEO е дълъг и сложен процес и всяка техника, която би постигнала резултат в много кратки срокове, не би била ефективна в дългосрочен план, дори има шанс да повлияе зле на сайта.

Как могат да ви помогнат SEO специалистите от SEO агенция Ganbox?

Бидейки на пазара вече над 14 години, фирма Ganbox има доказана репутация, множество лоялни клиенти и многобройни активи (опитни оптимизатори, платени seo инструменти, десетки сайтове и блогове), които ще са от полза за вашия сайт. Ganbox е разпознаваем бранд в България, партнира си с едни от най-големите медийни групи и маркетингови агенции в страната. През годините Ganbox изгради внимателно услугите, от които в момента могат да се възползват бизнесите със собствен сайт. Нямате сайт? Ще ви помогнем и с това.

Вижте с какво можем да ви бъдем от помощ:

 • Изработка на бизнес сайт или онлайн магазин в съответствие с добрите практики в SEO;
 • SEO оптимизация на сайта ви с месечен абонамент;
 • Провеждане на seo консултации – идеално за случаите, когато имате конкретен проблем или въпрос по сайта си.
 • Осъществяване на пълен SEO одит сайта ви, както от техническа, така и от seo гледна точка;
 • Почистване на хакнат сайт и защита от хакери.

Предлагаме и други услуги – потърсете ни, ще поговорим, ще ви изслушаме и ще ви предложим само това, което е нужно на сайта ви, за да се появи на челните места в Google.

Дигитален маркетинг – как да печелим онлайн

Представяме ви графиката за посещения на сайта на наш клиент (сайт с медицинска тематика), от момента в който дойде при нас до днешна дата:

seo-graph

На графиката виждаме, че в момента, в който ни потърси, клиента е имал средно по 10 посетителя в сайта си дневно. С него работим вече две години, като в момента посетителите са средно 500 на ден! Това се постига с много работа и търпение, които в дългосрочен план винаги се отплащат.

Ще помогнем и на вас, потърсете ни!

Автор: Нина Върбанова, SEO специалист в Ganbox.

Leave your vote

More