Как да намерим най-добрия женски часовник онлайн?

женски-часовник

Пазаруването на часовници онлайн може да бъде изключително объркващо. Особено ако сте нови в това начинание.

Ако обаче сте тръгнали на лов за дамски часовници онлайн, последвайте съветите от timedix.bg и с лекота ще намерите нещо оригинално, качествено и на изгодна цена.

Направете проучване

Започнете, като сравните описанието на продавача с предоставените изображения, за да сте сигурни, че часовникът отговаря на описанието. Въпреки това не разчитайте само на написаното от търговците.

Сравнете това, което ви е казано, с оригиналната информация за продукта от производителя или от други реномирани сайтове. Обърнете внимание дали четете информация за точно същия модел.

Въоръжени с подробна информация за продукта и изображения, събрани другаде, направете сравнения, за да видите дали всеки артикул съвпада. Ако продавачът не предоставя много изображения, поискайте повече. Когато купувате часовници онлайн, особено на луксозния пазар, един сериозен и уважаван търговец изобщо не би трябвало да има проблем с това да направи няколко допълнителни снимки за вас.

Купете от известен източник

„Известен източник“ може да бъде всеки тип обект, независимо дали е физическо лице, дилър, магазин или пазар. Просто трябва да знаете с кого работите и кой всъщност държи часовника в този момент.

След като разберете кой е продавачът, стартирайте търсенето му по име и намерете отзиви за това лице. Също така е добра идея да потърсите онлайн отзиви за самия сайт, от който смятате да купите.

Задавайте въпроси

Отново, не всеки продавач ще има всички отговори, които искате да получите, особено ако купувате от някой, който просто разпродава разни артикули, от които вече не се нуждае или не носи.

Въпреки това, дори случайният продавач трябва да се радва да отговори на всички ваши въпроси, доколкото е възможно това. Ако купувате от дилър или магазин, можете да поставите летвата малко по-високо.

Едно от първите неща, които можете да попитате, е каква е историята на часовника. Това е справедлив стартов въпрос, ако купувате от физическо лице, а не от дилър. Важно е също така да знаете дали, колко и от кого аксесоарът е използван.

Много е ключово да разберете и какви повреди или износване има по часовника. Снимките може да разказват само част от историята, така че е добре да сте наясно с всички други възможни недостатъци.

Стъклото  надрасква ли се? Има ли прорези, вдлъбнатини, изтърквания или ожулвания по кутията или каишката? В тези случаи проблемите обикновено могат да бъдат отстранени. Това обаче води до нов въпрос: дали артикулът е прекалено полиран. След като часовниците достигнат определена възраст, има голяма вероятност те да бъдат полирани – в което няма нищо лошо, ако не се прекалява, разбира се.

Най-добре е да забравите за всички преговори за цените, докато не зададете всичките си въпроси и не сте готови да направите реалната покупка.

Гаранция

Когато купувате часовници онлайн, почти никога няма да получите гаранция, но не е зле да попитате все пак за такава. Ако има, трябва да разберете какво обхваща тя, колко време и валидна и какъв е процесът за предявяване на иск и други подробности.

Запознайте се също така с политиката за връщане – тя е нещо много важно, ако се окаже, че поръчаният аксесоар не ви пасва или не е точно това, което сте очаквали.

Може да ви хареса още: Ето как да различим оригиналните парфюми от фалшификатите

Leave your vote

More