Ето как да различим оригиналните парфюми от фалшификатите

парфюми

В днешно време на пазара се появяват все повече фалшиви парфюми и понякога е трудно да те бъдат различени. Ако си търсите оригинални дамски парфюми, ето кои са нещата, които трябва да имате предвид.

Опаковката

Измамниците обикновено изписват грешно името на парфюма върху кутията. Как може една изключителна дизайнерска къща случайно да изписва грешно собствената си марка или продукт? Няма шанс! Не забравяйте, че дизайнерските парфюми са луксозни предмети, този вид грешка никога няма да се случи.

Опаковката освен това трябва да е перфектна. Оригиналният парфюм трябва да има пластмасов целофан, добре увит около кутията.

Бутилката

Винаги трябва да гледате страната на произход в долната част на пластмасовите стикери или под бутилките (например: Произведено във Франция, Произведено в САЩ). Имайте предвид, че повечето фалшиви парфюми няма да поставят страната на произход. Но все пак трябва да сте много предпазливи, защото фалшификаторите стават все по-умни и изобретателни с всеки изминал ден!

Оригиналният парфюм винаги идва с висококачествена бутилка, можете да разберете това по гладката и фина повърхност, докато фалшивият парфюм най-често е осезаемо груб и контуриран. Името на марката, отпечатано върху бутилката, обикновено е релефно и не може лесно да бъде изтрито.

Капачката на оригиналния парфюм трябва да приляга плътно и да остане на място, ако обърнете бутилката с главата надолу. Повечето капачки на фалшиви парфюми не пасват добре. Ще забележите това, като се опитате да отворите и затворите капачката на бутилката.

Съдържанието

Някои хора ще ви кажат да разклатите бутилката, за да видите дали парфюмът е оригинален. Какво всъщност трябва да видите? При оригинален парфюм мехурчетата, които се появяват, когато разклатите бутилката, трябва да изчезнат за период от около 10-15 секунди. Въпреки това, мехурчетата при репликата ще изчезнат веднага, след като ги разклатите.

Цветът освен това трябва да е постоянен. Ако сте упорит фен на даден парфюм, трябва да знаете оригиналния му цвят.

Ароматът

Оригиналният парфюм винаги има 3 слоя: горни нотки, средни нотки и базови нотки. Ето защо можете да помиришете парфюма по различен начин, когато първо го впръснете, а след това усетите средните и накрая базовите нотки. Фалшивият парфюм може да ви мирише познато, почти като оригинала, но има плоско, едномерно усещане, без да се разграничават отделните нотки.

Оригиналният парфюм трябва да издържи върху кожата ви поне 2-3 часа или повече, когато го носите. Фалшификатите се усещат по-малко от 1 час.

Баркодът

Много хора смятат, че баркодът на парфюма показва дали е оригинален или не. Всъщност не бива да съдим по това, тъй като баркодът е най-лесният за фалшифициране елемент – много по-лесно е да създадете баркод с графична програма, отколкото да направите бутилката, да имитирате дизайна на опаковката и течността вътре. Баркодът на опаковката показва къде и кога се произвежда парфюмът и е важно да знаете, че един и същ парфюм може да се произвежда на различни места и по този начин може да има различни баркодове.

Парфюмите, произведени във Франция например, имат баркодове, които започват с 30-37, тези, произведени в Англия, започват с 50, германските започват с 400-440, испанските с 84, италианските с 80-83, а тези от САЩ и Канада започват с 00-09.

От Венера Козметикс отбелязват, че става все по-трудно да се прави разлика между оригинални и фалшиви парфюми, така че бъдете максимално подготвени.

Източник: https://fragrances.bg/blog/kak-da-razberem-dali-daden-parfum-e-originalen/

Не пропускайте да разберете още: Как да обзаведем еротична спалня?

Leave your vote

More