Как да привлечете повече директни резервации за вашия хотел?

резервации-за-вашия-хотел

Директните резервации заслужено се нареждат сред най-важните приоритети на всеки хотел.

Колкото повече гости запазват своята стая през сайта на хотела, толкова по-добре. Причината за това се крие най-вече във факта, че директните резервации спестяват разходи, които иначе биха отишли за комисионни на онлайн травел агенции от типа на Booking. Различните подобни платформи, които предлагат на потребителите да открият подходящия хотел за техните нужди, обикновено прибират между 10-20% от сумата, която гостът на хотела ще плати за престоя си.

Обратно, ако клиентите на хотела направят директна резервация през сайта на хотела, без да използват посредници, това би спестило необходимостта от плащането на комисионна и потенциално би увеличило приходите на хотелиерите. Разбира се, това е възможно, ако те съумеят да изградят работеща стратегия, с която да си осигурят повече резервации през сайта.

Нищо хубаво не идва даром, затова са необходими целенасочени усилия. За да ви помогнем, в следващите редове ще разкрием някои полезни съвети за това как да имате повече директни резервации.

Специалистите на UPguest, компания специализирана в онлайн маркетинг за хотели, препоръчват на хотелиерите първо да започнат с изработката на уеб сайт, ако по някаква причина все още нямат такъв. Въпреки това, трябва да имате предвид, че сайтът на хотела сам по себе си не е достатъчно условия, за да привлечете интереса на потенциалните клиенти.

В света, в който живеем, онлайн клиентите имат огромен избор. За да бъдете конкурентни на останалите хотели, а също и на онлайн травъл агенциите, то вашият сайт трябва да отговаря на съвременните тенденции в уеб дизайна и на завишените потребителски очаквания. Не може да си позволите съмнително изглеждащ и бавно зареждащ сайт, в който е трудно да откриеш от къде изобщо може да направиш резервация. Обобщено накратко, постарайте вашият уеб сайт да е приятно, вдъхващо доверие място, което е лесно за навигация и използване от потребителите.

Ако сайтът ви е изглежда по този начин, но не получавате резервации, има още няколко неща, за които да помислите, за да ангажирате потенциални клиенти. На първо място, опитайте се да предложите по-добра оферта, ако гостите резервират директно през сайта, а не чрез посредник. Процент отстъпка в цената е най-често срещаният вариант.

Малките хотели и семейните къщи за гости обаче не винаги могат да си позволят да смъкнат цената, без това да се отрази негативно на бизнеса. Но вместо за отстъпки, те могат да помислят за допълнителни услуги и предложения, които са не по-малко атрактивни. Включването на вечеря комплимент за гостите, които тепърва са се настанили в стаята, спа услуга или безплатен тур за обиколка на местните забележителности са само част от огромните възможности.

Накрая, но не на последно място, рекламирайте тези оферти и специални пакети в социалните мрежи, за да достигнат те до подходящата аудитория. Това не става с магическа пръчка, необходимо е добре да познавате гостите, техните интереси и характеристики. Колкото по-добре познавате типа хора, които отсядат във вашия хотел, толкова по-правилно ще прецените аудиторията, към която да насочите рекламните си послания, съответно и резултатите ще бъдат по-удовлетворяващи.

Не забравяйте, че качественото обслужване и вниманието са в основата на това гостите да останат удовлетворени. Дори да са открили хотела чрез някоя платформа, а не през сайта ви, то, ако са доволни и искат да се върнат пак, могат да направят директна резервация или да ви препоръчат на свои познати.

Може да ви хареса още: Счетоводни услуги – цени и тенденции

Leave your vote

More