Преди лятото: 4 причини да инвестирате в часовник за детето

дете

Включете в избора и самото дете, дори когато планирате да му поднесете изненада

За повечето родители моментът за избор на детски часовник настъпва около шестата или седмата година на момичето или момчето.

Всъщност, ако сте обърнали внимание, децата проявяват интерес към времето и към познаването на часовника на много по-ранна възраст. Неслучайно на пазара се предлагат и детски играчки, които да подготвят съзнанието на подрастващото за реалното усещане за времето.

Разбира се, в началото устройството на ръката може да е съвсем елементарно, дори да бъде с декоративна цел, а когато навлезе в предучилищна възраст, да предприемете същинската покупка. 

Защо да го направите сега, още преди настъпване на лятото?

1.    Подготовка за първия учебен ден

Несъмнено тя трябва да започне по-рано, а не тепърва на 15 септември детето да се приучва към подобни навици. Лятото е чудесен сезон за тренировки, било от гледна точка на четене на книжки, решаване на домашни, концентриране на вниманието и боравенето с часовник.

Все полезни навици, които тепърва ще дават предимство на порасналия ви наследник в социалната среза.   

2.    Качествени модели на изгодни цени

Пролетните месеци обикновено са съпроводени с редица изгодни предложения. Посетете категорията за детски часовници онлайн от Timer.bg и разгледайте качествените модели, информирайте се за техните характеристики, специфични данни и плюсове.

Включете в избора и самото дете, независимо дали планирате да му поднесете изненада при повод или без да е налице такъв. Нека то да посочи своите изисквания, представи и любими цветове или герои, които би желало да види на ръката си, докато носи своя часовник.

3.    Спокойствие по време на игрите

Ваканцията е за приключения и игри, а днес предизвикателствата пред родителите са много – как да предоставят свобода на детето, като същевременно осъществяват контрол в името на неговата безопасност.

Тепърва то ще посещава занимални и лагери през лятото, а ако е със смарт часовник например, вие ще сте далеч по-спокойни какво се случва с него и къде се намира във всеки един момент.

С разширяването на правата, паралелно се усвоява и умението да се носи отговорност, а това ще е от полза и за вас, и за детето ви.

4.    Времето е ценно

И това е урок, който децата ви ще усвояват в различни ситуации.

Те все още притежават лукса да разполагат с времето си, без да се налага да следват стриктни графици. Факт е обаче, че това много скоро ще претърпи промяна и при тях.

А времето, то несъмнено е ценно и те трябва да умеят да го разпределят, за да може то да заработи в тяхна полза.    

Leave your vote

More