6 причини да изберем сглобяеми къщи

сглобяеми-къщи

Много домакинства в България разполагат с недвижими имоти и си мечтаят за хубава къща, която да обслужва всички техни желания. Обикновено хората се колебаят между избор на сглобяеми къщи или монолитен строеж. Немалко потребители желаят да имат къща буквално за няколко дни, след като са получили пари за целта. Това не може да се случи с т.нар. тухлени къщи, защото те изискват повече техническо време за строеж. От друга страна съществуват сглобяемите къщи, с чиято помощ собствениците ще заживеят по-бързо, отколкото дори са предполагали.

В следващите няколко реда Ви представяме 6 причини да изберете сглобяеми къщи, които предоставят пълен комфорт, красив дизайн, устойчивост и не на последно място по-лесна поддръжка. Нека не пишем празни приказки, а да преминем към ключовите фактори за вас.

  1. Сглобяемите къщи принадлежат към сухото строителство. При последното не е нужно да се изчаква технологично време за засъхване на материалите, а вредната влага остава на заден план. Корозията, ръждата, течовете и неприятните явления ще останат в миналото за радост на собствениците. Това се все основателни причини да направите избор на сглобяема къща.
къща

2. За построяването на сглобяеми къщи се използват надеждни топлоизолационни материали. В добавка към това идва и перфектната изолация на къщите, така че ако се прибавят ефективни и икономични електрически уреди, то собствениците няма да чувстват студ и дискомфорт в студените дни през годината. За по-добрата изолация свидетелстват специалните панели за изработка на къщите, дограмата, подовата настилка и всеки друг отделен компонент.

3. Сглобяемите постройки са по-добри от бетона, защото при тях отсъства повишената топлопроводимост. При тухлените къщи затоплянето става значително по-бавно, тъй като изолацията е по-слаба. Не така стоят нещата при сглобяемите къщи от съвременни технологии и надеждни материали, които гарантират повече топлина през зимата, и прохлада през лятото.

4. Топлоизолация, шумоизолация и пожароустойчивост, са най-добрите параметри на сглобяемите къщи. Разбира се, при дървените къщи има известен риск от лесно запалване, но при тези, които се правят от противопожарни СИП панели гарантиращи надеждност и сигурност. И макар че за изработката им се използва значително количество дървен материал, то те се доближават до пожароустойчивостта на къщите от тухли и бетон, както можете да се уверите.

5. Ако се насочите към дървени сглобяеми къщи, ще спестите много пари от изграждането на дома си. Изграждането на една дървена къща може да отнеме не повече от 2 месеца, за да можете да се нанесете в нея, и да заживеете в разкош. Не така стоят нещата при тухлените постройки, където се изискват архитектурни планове и дълги административни процедури.

6. В случай, че не искате да чакате дълго време за строеж на къща, то сглобяемите постройки са много добър вариант за вас. Те са по-евтини, по-бързи за направа и далеч по-икономични от монолитните строежи. На ваше разположение са безброй модерни материали, от които да избирате, така че не е нужно да се ограничавате до стандартните панели или дървения материал.

В заключение

Сглобяеми къщи се срещат все повече по селата и провинциалните градове. Немалко хора ги предпочитат, заради причините, които изброихме по-горе в тази статия. Естествено, за да попаднете на добър продукт, е нужно да работите с качествена строителна фирма, която да ви предложи гаранция за къщата, и да се вмести в сроковете за нейното изграждане. За щастие в България се намират десетки, та даже стотици фирми предлагащи качествени сглобяеми къщи.

Малка кухня: 6 идеи за обзавеждане

Leave your vote

More