Деца: Най-добрите начини да научите децата да пишат

деца-писане-училище

Деца: Много родители в наши дни си задават въпроса – как да науча детето да пише? Истината е, че този възпитателен процес, трябва да започне непосредствено преди започването на училище. Не е нужно да карате малкия палавник да пише цифри и букви в ранна възраст, тъй като това би довело до смущения. По-долу ще посочим кои са най-правилните методи, с чиято помощ вашето 5 – 6 или 7 годишно дете ще започне да борави с молив, химикалка и тетрадка.

Писане без напрежение и стрес

От водещо значение е писането да се превърне в игра и да не подлага детето на напрежение и стрес. В никакъв случай не налагайте правила за писане, които са обвързани с натоварване, краснопис и правопис. Все пак, трябва да имате предвид, че дете под 6 години няма да се справи с вашите претенции. Един от най-новите методи, които се въвежда при обучение на по-малките деца по писане, е свързан с големите движения на ръката при изписване на буквите.

Писането с големи движения на ръката, не натоварва тялото да детето, както и коремната или сърдечна области. След като малките Ви възпитаници свикнат с практикуването на този метод, ще можете да преминете към следващото ниво, но до тогава имайте търпение и оставете детето да развихри фантазията си. Само след няколко седмици ще имате добри резултати.

Започнете с цифри и преминете към букви

Най-добрият начин да започнете да учите детето да пише е, като стартирате с цифри. Научете го да изписва арабски числа, а след това и латински знаци. Това е една от крачките, която трябва да извървите, за да направите обучението по-добро. В бъдеще време, когато детето започне да пише числа, можете да преминете и към буквите, но не е задължително да изредите цялата азбука, а да учите буква по буква. Описвайте цифрите и буквите с движение на ръцете във въздуха, възнаградете труда на детето, показвайте му примери и го помолете да напише / нарисува знаците. Направете писането забавна игра, която да се хареса на малките.

Изберете правилните пособия за писане

За да научите детето да пише, трябва да му дадете инструмент, който не изглежда ангажиращ и не го затормозява. В най-ранна детска възраст може да заложите на пастели или цветни флумастери. По-късно вече можете да добавите ароматизирани маркери, моливи и чак тогава химикалки. Колкото по-колоритен е инструментът за писане, толкова по-голям интерес ще предизвика у детето. Много от Вас си спомнят, как в миналото са писали и драскали с по-горе посочените пособия за писане. Вашето дете няма да направи изключение и ще свикне с тях.

Оставете забележките за по-късно

Тези, които се интересуват от това, как да научат детето да пише, не трябва да правят язвителни забележки на дечицата. Рано или късно малкия палавник ще тръгне на училище, където работят професионалисти и знаят как да отправят забележка, без това да се отрази на самочувствието на детето. Забавете темпото, защото няма нищо, което да е на всяка цена.

При съзряването на наследниците Ви, те ще овладеят различни техники на писане. След като преминат през 2-ри и 3-ти клас те ще могат да пишат главни и малки букви, цифри и дори да рисуват. С напредъка на времето може да се коригират някои неизправности, но не бива това да се случва насила. Времето е най-добрият учител, както ще се уверите и сами.

Защо е нужно да спазваме бизнес етика?

Leave your vote

More