Фитнес у дома: 5 съвета за закупуване на фитнес уреди

фитнес

Фитнес в домашни условия? Защо не! Вижте какво трябва да знаете

Когато не можете да намерите достатъчно време за посещения в залата за фитнес поради ограничения във времето, разходи, семейни ангажименти и прочее, домашните, спортни  занимания са една страхотна идея.

Преди да започнете да търсите подходящи фитнес уреди за дома, е много важно да не попаднете в капана за бързи и лесни резултати. Такова нещо няма! Търсейки фитнес оборудване, се уверете, че свързаните с него тренировъчни програми отговарят на финансовите ви възможности, свободно време и начин на живот.

5 съвета, които ще ви бъдат полезни при закупуването на фитнес уреди за дома

1. Не вярвайте на рекламите

Фитнес оборудването е чудесна инвестиция в полза на здравето и добрата ви форма, но нищо не се случва с магическа пръчка. Рекламите може и да ви обещават, че само с няколко  минути на ден ще имате изваяно тяло, но това в действителност не е така. Влизането във форма е резултат от дълъг период на интензивни тренировки, но затова пък усилията ви ще бъдат възнаградени със сигурност.

2. Определете целта си за тренировка

Преди да се насочите към определени фитнес уреди за дома, определете вашата цел. На пазара се предлагат чудесни уреди за издръжливост, за подобряване на вашата сила и увеличаване на мускулната маса, за общо стягане. Така че, преценете ясно какво искате да постигнете и не забравяйте, че за много тренировъчни цели дори не са ви нужни уреди за фитнес.

3. Започнете да тренирате предварително

След като сте си набелязали желаните фитнес уреди за дома, потърсете подобни в спортната зала и тренирайте на тях за седмица или две. Уверете се, че ви харесват, че бихте ги използвали редовно и отговарят на тренировъчните ви цели. Ако се разочаровате, потърсете други варианти. Важно е да откриете вашите уреди, които ще използвате с ентусиазъм не само за седмица, а за постоянно.

4. Търсете комбинирани фитнес уреди за дома

Комбинираните фитнес уреди за дома ви позволяват да тренирате различните мускулни групи. Те са функционални и удобни. Това е особено важно, ако нямате голямо място на разположение вкъщи. Може да ви се иска да си купите няколко уреда, но трябва добре да помислите къде ще ги разположите.

5. Проучете коя е най-добрата цена и кои са най-добрите марки за фитнес уреди

Когато харесате определен фитнес уред, проучете внимателно как се движат цените и къде можете да получите най-добрата цена за най-доброто качество. Не се насочвайте към най-ниските цени, защото както при всичко останало, е възможно да има уловка. Проучете каква е гаранцията, колко струват новите части, можете ли да поддържате уредите за фитнес у дома, дали ще получите безплатна доставка и монтаж.

5-те най-добри фитнес уреди за дома

1. Кростренажор

С кростренажора тренирате цялото си тяло в една тренировка – идеално решение за дамите, които не могат да отделят много време за спорт. Това важи особено за тези, чиято цел е изгаряне на мазнини, укрепване на големи мускулни групи и общо стягане. Този уред комбинира движенията на бягаща пътека, велосипед и тренажор за крака. Резултат е, че се движите по плавен начин и без да осъзнаете, стягате цялото си тяло.

2. Бягаща пътека

Обичате да бягате, но нямате много време за джогинг навън? Ако това е така, този фитнес уред за дома в идеален за вас. С едно натискане на бутон ще можете да изминете километри и то на закрито място. Трябва да отбележим, че някои срещат затруднения при използването на бягащата пътека, затова я тествайте, преди да я закупите.

3. Велоергометър

Велоергометърът е един от най-популярните фитнес уреди за дома. Той е ефективен, с ниска цена и заема малко място. С него наблягате повече на долната част на тялото, но пък също изгаряте  много мазнини.

4. Кросфит колело

Това фитнес колело е комбинация от велосипед и кростренажор. Тъй като с него тренирате цялото тяло, резултатите са отлични. Въздушният мотор е идеален за интервални тренировки с висока интензивност, при които можете да променяте сърдечната честота от ниска до висока за кратък период от време. Това от своя страна ви гарантира непрекъснато изгаряне на мазнините.

5. Гребен тренажор

Гребната машина е идеално решение за вас, ако искате да тренирате всички мускулни групи и едновременно с това да изгаряте много калории. Уредът е подходящ и за изграждане на мускулна маса, и за любимата ви кардио тренировка у дома. 

Бонус: Многофункционален фитнес уред за дома

Ако искате да имате повече сила и мускулна маса, това е вашият комбиниран фитнес уред. Той комбинира тренировките за всички основни мускулни групи.

Който и уред за фитнес да изберете, не забравяйте, че резултатите зависят от постоянството ви и правилното им използване.

Кои са най-важните витамини и минерали за спортистите?

Leave your vote

More