Как да скриете двора си от любопитните погледни да съседите?

двор-ограда

Вашият дом е вашата крепост – място, където да се отдадете на пълно уединение и да се чувствате спокойни в компанията на най-близките си хора. За съжаление понякога, пространствата между домовете са толкова малки или дворът ви гледа точно към улицата и всеки съсед, или случайно преминаващ човек, може да спре любопитния си поглед на него. Не е никак приятно някой да нахлува във вашето лично пространство и това на семейството ви. За да запазите уединението и за да не се притеснявате от натрапници, ето няколко полезни идеи, които ще ви помогнат да скриете двора си от съседите:

Използвайте засенчваща мрежа

Един от най-успешните методи, които може да приложите в този случай, е да поставите засенчваща мрежа на ваша ограда. Основното предназначение на този тип мрежи е да осигурят сянка, но като бонус, те могат да предпазят двора ви от чуждото любопитство.

Едно от големите  предимства е, че може да откриете мрежа за засенчване на цена, която няма да е в тежест на семейния бюджет. Също така, мрежите за сянка се продават с различен процент на засенчване, колкото по-висок е той, толкова по-малко светлина пропускат, а и толкова по-трудно е някой да види какво се крие във вашия двор.

Ако се притеснявате, че мрежата за сянка може да не се впише в екстериора, производителите са се погрижили да предложат мрежи в неутрални цветове като бежово или зелено, които ще изглеждат чудесно навън и по никакъв начин няма да развалят красотата на двора ви. Устойчивостта им на различни атмосферни влияния и практичността им ги превръщат в отлична инвестиция. Ако искате да се възползвате от всички тези предимства, непременно разгледайте атрактивните предложения на Скай Протект!

Ограда от живи растения

Ако сте запален градинар и обичате да отглеждате растения, тази идея ще разкраси двора ви, като едновременно с това ви гарантира необходимото уединение. Това, което трябва да имате знаете е, че е необходимо внимателно да подберете растенията за плета. Обикновеното много хора се спират за по-гъсти храсти, които могат значително да пораснат на височина, като това им гарантира, че дворът ще бъде напълно скрит от очите на съседите.

Друг вариант за плет са различни увивни растения, които могат да се захванат за оградата и бързо да я озеленят, създавайки красива и цветна стена. Имайте предвид обаче, че ако заложите на сезонни растения, много е вероятно в студените месеци дворът ви да остане без желаната защита и спокойствие.

Още един ефективен вариант са високите дървета. Те мога да бъдат отлична целогодишна защита, особено ако изберете вечнозелени растения от типа на бор, ела, тис и др. Гъстата им корона ще ви предпази от любопитни съседи и минувачи, а едновременно с това ще осигури приятна сянка и свежа обстановка. Единственият недостатък на това решение е, че отнема известно време дърветата да пораснат достатъчно високи.

Ако сте решили да заложите на някой от тези варианти, но ви липсва опит с отглеждането на растения, то отлична идея е да се свържете с фирма за професионално озеленяване, която освен с полезни съвети, ще може да ви помогне и с практическото изпълнение на проекта, за да получите най-добри резултати.

Не се лишавайте от спокойствието и уединението на вашия дом,  а вместо това открийте най-подходящото решение!

Прочетете още: Къде да открием добри ВиК услуги?

Leave your vote

More