Диета, която „програмира“ тялото да изгаря лошите клетки, токсини и мазнини

диета-авокадо

Организмът има уникалната способност да унищожава старите и болни клетки, когато не приема храна за определено време, пише в своя публикация Женски Свят. Този процес се нарича „автография“ и може не само да намали излишните ни килограми, но и да подобри здравето ни.

Автографията активира тялото да изразходва собствените си резерви, за да си осигури нужната енергия. Това води до намаляване на мазнините и и обновяване на клетките. Ето защо е важно да знаем повече за механизмите, чрез които е възможно да се случи това.

Когато не приемаме храна за определено време, организмът е принуден да използва това, с което вече разполага, за да създаде енергия. И тъй като използва предимно протеините като източник на енергия, клетките изхвърлят токсините от тялото. Защо именно протеини?

Обикновено протеините се използват за създаване на енергия, когато са в голямо количество, или когато организмът не получава храна. По този начин клетките се обновяват и тялото се изчиства от токсините.

Автографията не само пречиства тялото от вредни вещества, но е и чудесен начин за отслабване.

Принцип на действие на диетата:

Идеята на диетата, която „програмира“ тялото да изгаря лошите клетки, токсини и мазнини, е да консумирате храна 8 пъти на ден в рамките на 8 часа в нормално количество, след което 16 часа да не хапвате нищо. Това е периодът на гладуване, който трябва да изчисти тялото ви.

Лесно ще запомните принципа на действие като 16/8 – осем часа консумирате равномерно разпределени порции храна, без да преяждате, и 16 часа гладувате. Не се плашете от периода на гладуване, защото в него влиза и нощният ви сън. Много хора несъзнателно спазват такъв хранителен режим, но поради други причини.

Важно правило е никога да не вечеряте след 20 часа, а закуската винаги да е след 8 часа сутринта. Препоръчително е и закуската да бъде хранителна и богата на витамини и минерали. По този начин организмът ви се освобождава от вредните вещества и се обновява.

Добра идея е да вечеряте в 18 часа и да закусвате в 10 сутринта. По този начин бързо и лесно ще се сбогувате с излишните килограми, ще подобрите вида на кожата и косата и ще усетите изненадващ прилив на енергия.

Изберете храни, чиито етикети са с малък състав и разбирате какво съдържат. Когато имате възможност, гответе и яжте много плодове и зеленчуци. Ако прибавите към тях и семена, и ядки, ще направите голяма услуга на организма си.

Кой не трябва да спазва тази диета и защо:

Хората, които имат захарен диабет тип 1, както и децата до 18-годишна възраст и бременните жени не е препоръчително да спазват тази диета. При болните от диабет автографията може да доведе до ацидоза, което би могло да бъде опасно.

Що се отнася до децата, те растат интензивно и се нуждаят от непрекъснат прием на храна. За да се развиват правилно, не трябва да се нарушава естественият хранителен режим, с който са свикнали.

Важно е да отбележим, че автографията не може да причини заболяване и това се потвърждава от проведените изследвания. Тя е принцип на хранене, който има много добър ефект върху цялостното здравословно състояние.

Може да ви хареса още: Програма за споделен риск при лечение на безплодие

Leave your vote

More