Как да изберем сватбен фотограф Варна

сватбен фотограф

Ако търсите сватбен фотограф (Варна) за своята фотосесия, трябва да внимавате за някои подробности, които ще ви осигурят най-добрата услуга. Като първа стъпка е да разберете какъв е опитът му.

Да снимаш сватби е цяло изкуство. При неговото изпълнение средата е динамична и непредвидима. Например, може да има лоши условия като дъжд, сняг и т.н., църквата да е слабо осветена, да възникне проблем с фотоапарата и т.н. Тъй като от фотографа ще се изисква да се справи с тези неприятни събития, трябва да е професионалист, който със своя вграден усет ще успее да се пребори с трудностите. Най-голям шанс да се справят има фотограф с богат професионален опит.

В търсенето на сватбен фотограф Варна е нужно да се съобразим с фототехниката му. Да, той може да има възможно най-първокласна техника, различни фотоапарати и обективи, но е важно и самата му техника да е на ниво.

Ако няма усет за заснемането на сватбения ден, той няма да може да ви осигури най-добрите снимки от празничното тържество. Трудно обаче ще прецените само на база разговор. Този аспект може да се прегледа чрез портфолиото на дадения фотограф. Естествено, все пак е добре той да има качествена техника и, ако е възможно, няколко фотоапарата и обектива.

Не забравяйте да се договорите и за реалистичен срок, в който да получите снимките си. Много фотографи предоставят поне по 10 снимки няколко дни след като е свършила сватбата, докато следващите се предават на клиента след няколко месеца. Да, вероятно смятате, че периодът е твърде дълъг, но помнете, че по време на активния сезон на сватбите фотографът ще е много зает. Така че ще има нужда от това време за другите си ангажименти, а също и за обработка на кадрите, които е заснел на вашата сватба.

Естествено, голям фактор е цената. Дори да ви е неловко, поговорете с фотографа на тази тема. Уточнете какво точно ще включи услугата, която сте избрали. Помислете какво точно желаете – един фотограф, двама фотографи или един фотограф и един асистент и т.н. Освен това трябва да се уговорите колко часа ще е ангажиран фотографът, откога до кога, колко е цената на допълнителните часове заснемане, кой ще поеме нощувките и пътните разходи.

Четете също: Програма за споделен риск при лечение на безплодие

Leave your vote

More